За нас

Как създадохме
УЧЕБНИЦА "9 музи"

Ние сме Лилия Костова и Миглена Аврамова – основателки на УЧЕБНИЦА “9 музи”.

Запознахме се преди 2 години на обучение по личностно развитие и предприемачество. В рамките на 4 дни малкият ни екип премина през всичките процеси на обучението и през това време успяхме да изградим силно доверие една към друга и  създадохме едно трайно приятелство.

Решихме да приложим и на практика наученото по време на обученито.  И двете имаме малки деца и като грижовни майки решихме начинанието ни да е  свързано с развитето и образоването на нашите и вашите деца. И така създадохме УЧЕБНИЦА  “9 музи”.

Защо детският ни център се казава УЧЕБНИЦА "9 музи"?

Много от вас ни задават въпроса защо детския ни център носи това име и кои са 9-те музи. Идеята за името ни хрумна от книгата на Хауърд Гарднър “Множество интелигентности”. Според неговата теория човек притежава 9 интелигентности (това са нашите 9 музи) от които 2-3 са вродени , а останалите човек може да развие през живота си. Смята се, че хората, които са успели да развият всичките си 9 интелигентности са едни от най-успешните както в личен така и в професионален план. 

Затова и ние дадохме името “9 музи” на детския си център, защото искаме да помогнем на децата, които ни посещават да развият възможно повече от интелигентностите си. Много сме горди с децата ви, които се впускат във всяко ново начинание с огромна жажда за знания и с желание да научат и да приложат новите неща.

Екипа с който работим.

Хората от екипа ни са изключителни професионалисти в своята област. Без значение, с какво се занимават – учители, преподаватели, артисти, художници, танцьори и т.н., всички те са отдадени на работата си с деца и много я обичат. А всичко това си личи по желанието, с което децата посещават нашия детски център и по знанията и уменията, които получават при нас и ги прилагат на практика.

Преди да вземем нов човек в екипа си самите ние като родители си задваме въпроса “Бихме ли позволили на този човек да обучава нашите деца и дали сме съгласна децата ни да прекарват времето си точно с този човек?”. Децата ви при нас са в сигурни ръце – обичани и закриляни.