Детски приключенски лагер в Рила

Детски приключенски лагер в Рила

Детски приключенски лагер в Рила е незабравимо приключение, укрепващо физическите сили и провокиращо творческия потенциал на детето.

Детският ни приключенски лагер се провежда при много стриктни мерки за спазване на хигиена в затворените помещения, дезинфекция, безопасна дистанция и отдалеченост на сградата, малки групи до 10-12 деца.

Ние в “Детски прилюченски лагер в Рила” вярваме, че приключенията, движенията и спорта на открито, както и новите приятелства са от решаващо значение в живота на децата. Стремежът ни е да насърчим децата на самостоятелност, както и да им вдъхнем увереност, че могат да се справят в различни ситуации. Желаем да заведем децата на необикновени места, да играят навън до здрач и да им покажем, че има и по-забавен начин да си прекарат лятото от този да стоят пред компютъра или телевизора в къщи или пък вперили поглед в телефона си.

Натиснете върху линка и разгледайте Лятната занималня на професиите и науката на УЧЕБНИЦА “9 музи”:  https://bit.ly/3eSrBip

След последните напрегнати месеци и натоварена училищна година това е възможност за пълен релакс и запомнящи се преживявания.
Летният ни приключенски лагер се провежда сред красивата природа на РИЛА планина, село Говедарци, селото което всеки знае с провеждането на детски лагери и невероятни спомени.

“Детски прилюченски лагер в Рила” предлага за вашите деца специално разработена програма с много разнообразни игри и състезания, които са насочени към личностното развитие на децата. Отделяме голямо втимание на творчеството. Всеки ден по час и половина децата ще имат занимания с актьора Иво Йончев в “Театралната ни работилничка”. Програмата е подходяща за деца от 7 до 12 години.

Програма за лято 2020

Ден 1

Децата пристигат до обяд или ранния следобед  и се настаняват и още същия следобед започва нашето прикючение. Всеки получава специална изненада. Запознаваме се и си научаваме имената. Всеки открива своето приятелче, с което работи в екип по време на целия лагер.

Детски приключенски лагер в Рила

Първа среща с актьора Иво Йончев в театралната ни работилница. Децата ще научат какво е това театрално изкуство, театрална сцена, представление, репетиция и т.н. Ще се работи за повишаване на концентрацията, наблюдателността. Малките актьори ще правят различни практики за трениране на бърза мисър и бързи реакции.

Вечерта се събираме край лагерния огън, разбираме какво ни очаква следвщия ден, пеем песни, разказваме си интересни истории и се впускаме в мечти.

Ден 2

Днес ще сме туристи. Ставаме, не пропускаме да направим сутрешните упражнения, за зареждане с енергия и добър тонус през деня. Закусваме и с раници на гърбовете поемаме на поход из дебрите на Рила планина. Опознаваме дърветата, растения, гъби и събираме билки за чай.

Следобед ще премерим сили в специална игра, разделени на отбори ще скачаме с чували, ще теглим въже, ще бягаме бързо и много ще се смеем и забавляваме.

В театралната работилничка децата ще усвояват правилно дишане, височини и низини на гласа, правилно изговаряне на думите. Ще усвоят техники за подобрение на паметта, ще повишат уманията си за приемане и предаване а информация и ще усвоят техники за отлични презентационни умения.

Вечерта отново се събираме край лагерния огън споделяме преживяванията и емоциите си от деня. Пускаме фенери и гледаме звездите.

Ден 3

Сутринта ще си направим турнир по стрелба с лък  и победителя ще получи специална награда. Ще играем игри за съобразителност, инициативност и ще се забавляваме.

Следобед ще творим, ще разкрасим и ще допринесем за красивия облик на с. Говедарци. Ще боядисваме пейки и ще почистим детската площадка.

В театралната работилничка децата ще упражняват поза и стойка на тялото. Мимики и жестове, походка и елементи от езика на тялото.

Днес  ще си организираме киновечер на откритата сцена на лагера.

Ден 4

Днес ще сме съкровищеоткривателии ще се учим как да се ориентираме. Някъде е скрито отдовна изчезнало съкровище и с помощта на специални карти ще трябва да го намерите. Ще преминавате през различни препятствия, ще разгадавате мистерии, ще изпълнявате мисии, ще откривате кодирани послания и карти и ще разкриете дълго пазена тайна….пригответе се за неповторимо приключение!  

Малките актьори  днес ще се научат да заеман неутрална  и активна позиция. Ще повишат знанията си за емоциите и начина на изразяването им. Ще подобрят уменията си за използване езика на тялото, развиване на уменията за говорене пред публика и начина на изказ.

Вечерта ще прекараме отново край лагерния огън, ще гледаме звездите и ще откриваме съзвездия.

Ден 5 

Днес ще прекараме  предиобеда в гората. Ще се научим да палим огън по безопасен начин, ще си направим барбекю и ще обядваме навън. 

Следобед ще посетим зеленчуковата градина ще. През пития ден от приключението ни ще научим как се отглеждат растенията, ще положим необходимите грижи за тях, ще разберем откъде идват био зеленчуците в магазините и какво е “компостер”. 

Всеки ще си засее свое растение, за което ще се грижи и след приключване на лагера ще вземе със себе си у дома.

В театралната работилкичка ще се упражняват техники за четене и запаметяване, стуктура на тескта, промяна на смисал, съдаване на интрига и поука. Децата ще създадат свой авторски текс. С две думи- кипи трескава подготовка за представлението.

Ден 6

Днес ще посетим фермата с животни. Там ни чакат зайчета, кучета и котки, кокошки, овце и малките агънца, крави. 

Децата ще нахранят животните и под формата на игра ще научат какви продукти се получават от различните животни. Сами ще подквасят кисело мляко, а най-смелите ще доят крава.

В Театраната работилничка ще кипи истиска репетиция и с много ентусиазъм, смях и забавления децата ще се подготвят за краткото утрешно представление.  Макар и не много, дълго представлението ще бъде много вълнуващо.

Подгответе се за изненади! 🙂

Ден 7

Днес е тържествен ден. След закуска започва трескава подготовка за специалното тържество. 

Посрещаме родителите, които също вземат участие в нашия празник. С много смях и веселие децата представят наученото в театралната работилничка.

Правим последни снимки и се разделяме с новити приятели, съхранили много незабравими спомени и с пожелание да се срещнем отново следващата година с Детски приключенски лагер в Рила. 

*При лоши метеорологични условия си запазваме правото да правим промени в програмата или да разместваме дни.

Дати за провеждане на лагера през лято 2020

от 5 до 11 юли

от 12 до 18 юли

от 19 до 25 юли

Детски приключенски лагер в Рила
Детски приключенски лагер в Рила

Цени и отстъпки

Цената е 550лв./дете и включва:

  • 6 нощувки с пълни хранодни
  • медицинска застраховка
  • целодневна занимателна програма
  • творчески материали
  • изненади

10% отстъпка за братя и сестри
20% отстъпка за втора седмица в рамките на едно лято

Храна

Менюто ще бъде съобразено с хранителните изисквания на всяко дете.

        Храненията през всеки един от дните на престой в лагера  е:

  • Закуска 
  • Обяд
  • Следобедна закуска 
  • Вечеря
Детски приключенски лагер в Рила
Детски приключенски лагер в Рила

Важна информация

Лагерът се провежда в село Говедарци, разположено в Югозапъдна България. Селото се намира в предпарковата зона на Националния парк Рила, на 73 км. от гр. София и на 13 км. от гр. Самоков. Настаняването се извършва в Къща за гости “Рила” . Къщата разполага с леглова база,  закрита зала за занимания, външен навес с барбекю, обширен двор с различни кътове за отдих, зимна градина с много цветя и зеленина и най-красивата гледка към Рила планина. Децата ще бъдат настанени в тройни и двойни стаи със санитарен възел на всеки етаж. Момчетата и момичетата се настаняват отделно.

Родителите сами довеждат и вземат децата от детския лагел. Целта ни е да въвлечем дори и минимално родителите в нашите занимания и самите те да бъдат спокойни за децата си. Последния ден родителите участват в специалното тържество и гледат постановката, която децата подготвят по време на Театралната работилничка.

По изключение, ако нямате възможност да доведете детето си в Детския лагер, ние може да организираме транспорт за него.

Всяка смяна се състои от максимум 12 деца.  На разположение на децата 24 часа в денонощието е екип от 4-ма ръководители и медицинско лице.

Записването става при превеждане на капаро в размер на 150 лв. или цялата сума. При записването на своето дете попълвате Регистрационна форма и Договор за туристически пакет. Изпращаме Ви и списък с необходими принадлежности за лагера.

Децата  от София, които посетят „Летен приключенски лагер в Рила“ получават преференциални цени за Ученическа занималня 2020/2021 в УЧЕБНИЦА “9 музи”.