Йога за Деца. Всяка неделя от 15:00 часа.

йога за деца

   Заповядайте всяка неделя от 15:00 часа на ЙОГА ЗА ДЕЦА.

Курсът ще се състои от асани, дихателни техники, звук и релаксация с визуализация. Асаните са представени като животни, с елемент на игра, свързани с определена тема или история; дихателните техники също се въвеждат, като се дава на децата да духат перца или като се карат да се смеят; релаксацията е адаптирана за деца в зависимост от възрастта и включва усещане на частите на тялото, дишане и визуализация, като се разказва история; звуците могат да бъдат гласни или Ом.

Асаните правят гъвкаво и силно тялото и подпомагат правилното му развитие. Дихателните техники подобряват капацитета на белите дробове и спомагат за усвояването на правилен начин на дишане. Релаксиращата техника учи децата на умението да си почиват и да не натрупват напрежение в натовареното им учебно ежедневие. Звукът по естествен начин улавя вниманието им и учи ума им на концентрация. Елементът на игра в представянето на всички техники ги учи на творчески и жизнерадостен подход към живота.

Йога като цяло има ползотворни ефекти върху цялостното развитие на личността както на децата, така и на възрастните. Възпитава спокойствие, увереност, концентрация, радост, ведрост, положителна настройка и приемане на всичко в живота. Дава сила, гъвкавост, издръжливост в тялото и води до хармонично функциониране на неговите органи и системи.

Подходяща възраст от 6 до 15 години.

Цената за единично посещение е 10лв.

Участието е само след предварително записване на номер 0886787899 или 0889545775 или в платформатаза записване в края на страничката. Курса по ЙОГА ЗА ДЕЦА ще стартира при сформиране на група.

Преподавател: Надя Гаврилова дипломиран психолог с многогодишно обучение в Bihar School of Yoga – учебно заведение, взело награда от правителството на Индия за най-добра йога институция през 2019 г., и Bihar Yoga Bharati – първият университет по йога в света. Практикува йога от 1984 г., преподава йога от 1998 г. Преминала е две нива обучения за йога за деца и едно за обучител за работа с йога за деца. Работила е с йога във всички възрастови групи  –  деца, юноши и възрастни.

Запишете се

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest