Курс по ораторско майсторство за деца

ораторско майсторство за деца

КУРС ПО ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДЕЦА от 6 до 12 клас

Вярваме, че най-добрите комуникатори и лектори се нуждаят от увереност в своите думи, смелост, за да ги изкажат и желание да влияят позитивно с тях. За да подобрим и усъвършенстваме това умение ще го направим по много лек, приятен, забаван и на моменти предизвикателен начин.

Курса е подходящ за деца от 12 до 18  години.

Вижте някои от темите, които развиха участниците в курса !

Продължителността на курса е 4 месеца,  4 срещи месечно по 90 минути всяка.

Първите два часа от месеца ще бъдат теоретични, в които ще засегнем теми като: „Видове комуникация.“,“Как да структурираме темите си и да пишем запомнящи се теми? „Езикът на тялото.“, „Вътрешна увереност.“ и още много други важни за всеки теми. Тези часове ще са съчетани и с практически упражнения, които ще са забавни, увлекателни и ще предразполагат ученика да участва активно в тях.

Последните два часа от месеца ще ги посветим на практика. Тя е най-важната част от курса. В тези часове учениците ще говорят върху теми, които ги вълнуват и са важни за тях. Миналата година децата говориха по много интересни теми като „Помагат или вредят хората на животните?“, „Как телефоните ни влияят?“, „Какво ми дават книгите?“.  Учениците ще представят тема и след нея ще получат градивна обратна връзка. Ще правим видео запис на всяко представяне, което ще им го изпращам, за да видят върху какво да работят и да проследяват прогреса си. По този начин всеки един ученик ще изгради свой собствен и автентичен стил на говорене.

 

Знания, които се предобиват:

Умения, които се развиват:

  • участниците ще се учат да представят информацията, която ги вълнува по интересен, приятен и запомнящ се начин
  • ще могат да презентират себе си и своите идеи
  • ще правят различни упражнения и предизвикателства, които ще им помогнат да разберат силните и слабите си страни
  • ще се учат взаимно от различните интереси на различните участници и ще израстват като група
  • да правят позитивно впечатление в отсрещния човек
  • да са уверени в себе си
  • да изслушват другия
  • да дават обратна градивна връзка

За да проверим прогреса на младите оратори ще организираме 2 предизвикателства. След първите 4 месеца ще имат първото си предизвикателство да говорят пред хора, което ще бъде в тесен кръг, а в края на учебната година ще организираме събитие в школата, където те ще изнесат теми пред своите ученици, учители и родители . 

Отзиви от родители

„Чудесен екип, който с интересната си програма, мотивира децата да се учат, забавляват и разкриват себе си!“

Стефка Николова

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Безплатни ДЕМО уроци

Демо урокът е най-добрият начин да разберете дали ораторското изкуство и говоренето пред публика са подходящи за вашето дете, ако имате съмнения.

В рамките на 60 мин. детето ще участва в различни процеси и игри, ще придобие увереност и ще радбере, че не е толкова страшно да говори пред непознати хора. Така може да разберем, ние и вие, дали говоренето пред публика е подходящо за вашето дете.

За кого е подходящ курса?

За тийнейджъри от 12 до 18 години.

Максимален брой участници – 10 деца

Продължителност

Курса протича в две нива по 4 месеца.

Продължителността на всяко ниво е 4 месеца,  4 срещи месечно по 90 минути всяка.

Начало на курса 7 март 2020 г.

Цена

Пълната цена на курса е 400 лева.

Възможно е плащане на 4 вноски по 105 лева на месец.

Цената за второ и трето дете от семейство е 350 лева за целия курс или по 90 лева на месец.

Участието е само с предварително записване на номер 0886787899 или 0889545775 или в платформата за записване в края на страничката!

Преподавател

Мартин Братанов – Съосновател на „Проект По-Знание“, Лектор, учител в „ЧСУ Рьорих“

ЕТО КАКВО КАЗВА МАРТИН ЗА СЕБЕ СИ: 

ораторско майсторство за деца

Преди 5 години започнах да ходя на ораторски курс и още в първите месеци разбрах, че това е моята страст. Обичам риториката. През 2016-та година с момчета от курса основахме „Проект По-Знание“, където правим автентични събития на различни теми („1000 таланта“, „Промяната – въпрос на гледна точка„С чувство за..“ ). Както ние, така и наши курсисти/гост лектори говорим на база нашият личен опит, уроци и по-знания, които имаме. Другите две много ценни звена от нашият проект са ораторските курсове и социалните събития. Тук можете да видите повече -> https://www.facebook.com/ProjectPoZnanie/

Друго важно осъзнаване, което имах през последните години е, че обичам да работя с деца и младежи. От една година съм учител по математика и риторика в „ЧСУ Рьорих“, а преди това 2 години водих и курсове по ментална аритметика.

Най-големият ми успех през миналата учебна година беше ораторския курс в училище. В края на учебната година организирахме събитие – „В мислите на един тийнеджър“, в което учениците представиха различни и интересни теми пред техни съученици, учители, приятели и роднини. След събитието имаше много позитивни отзиви, приятно изненадани родители и учители, много усмихната обстановка. Това е още една от многоброините стимулиращи причини, поради които искам да правя този курс на повече места и да обучавам младежите как да изрязяват себе си и да влияят позитивно с думите си.

Важно

Срещите се провеждат без присъствието на родителите. Спокойно може да оставите децата по време на репетицията и вие да се насладите на час и половина шопинг или на кафе в Парадайс мол, който се намира на 8 минути пеша от УЧЕБНИЦА „9 музи“!

Необходимо е в началото на курса родител да попълни декларация, че е съгласен детето му да бъде снимано, понеже в процеса на курса е необходимо заснемане на представянията на всеки участник, за да получи втора обратна връзка от ръководителя на курса.

Запишете се