Курс по ораторско майсторство за деца

Курс по ораторско майсторство за деца

КУРС ПО ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДЕЦА 

Умението на децата да говорят успешно пред група от хора ще им помогне в училище, също и в бъдещата им реализация.

Вярваме, че най-добрите комуникатори и лектори се нуждаят от увереност в своите думи, смелост, за да ги изкажат и желание да влияят позитивно с тях. За да подобрим и усъвършенстваме това умение ще го направим по много лек, приятен, забаван и на моменти предизвикателен начин.

Курса е подходящ за деца от 12 до 18  години.

Вижте някои от темите, които развиха участниците в курса !

Продължителността на курса е 4 месеца,  4 срещи месечно по 90 минути всяка.

Първите два часа от месеца ще бъдат теоретични, в които ще засегнем теми като: „Видове комуникация.“,“Как да структурираме темите си и да пишем запомнящи се теми? „Езикът на тялото.“, „Вътрешна увереност.“ и още много други важни за всеки теми. Тези часове ще са съчетани и с практически упражнения, които ще са забавни, увлекателни и ще предразполагат ученика да участва активно в тях.

Последните два часа от месеца ще ги посветим на практика. Тя е най-важната част от курса. В тези часове учениците ще говорят върху теми, които ги вълнуват и са важни за тях. Миналата година децата говориха по много интересни теми като „Помагат или вредят хората на животните?“, „Как телефоните ни влияят?“, „Какво ми дават книгите?“.  Учениците ще представят тема и след нея ще получат градивна обратна връзка. Ще правим видео запис на всяко представяне, което ще им го изпращам, за да видят върху какво да работят и да проследяват прогреса си. По този начин всеки един ученик ще изгради свой собствен и автентичен стил на говорене.

 

Знания, които се предобиват:

Умения, които се развиват:

  • участниците ще се учат да представят информацията, която ги вълнува по интересен, приятен и запомнящ се начин
  • ще могат да презентират себе си и своите идеи
  • ще правят различни упражнения и предизвикателства, които ще им помогнат да разберат силните и слабите си страни
  • ще се учат взаимно от различните интереси на различните участници и ще израстват като група
  • да правят позитивно впечатление в отсрещния човек
  • да са уверени в себе си
  • да изслушват другия
  • да дават обратна градивна връзка

За да проверим прогреса на младите оратори участващи в курса по ораторско майсторство за деца, ще организираме 2 предизвикателства. След първите 4 месеца ще имат първото си предизвикателство да говорят пред хора, което ще бъде в тесен кръг, а в края на учебната година ще организираме събитие в школата, където те ще изнесат теми пред своите ученици, учители и родители . 

Тук може да научите повече за театралната ни школа: https://9musesbg.com/9muses/theater/

Отзиви от родители

“Чудесен екип, който с интересната си програма, мотивира децата да се учат, забавляват и разкриват себе си!”

Стефка Николова

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Безплатни ДЕМО уроци

Демо урокът е най-добрият начин да разберете дали ораторското изкуство и говоренето пред публика са подходящи за вашето дете, ако имате съмнения.

В рамките на 60 мин. детето ще участва в различни процеси и игри, ще придобие увереност и ще радбере, че не е толкова страшно да говори пред непознати хора. Така може да разберем, ние и вие, дали говоренето пред публика е подходящо за вашето дете.

Курс по ораторско майсторство за деца
Курс по ораторско майсторство за деца
Курс по ораторско майсторство за деца

За кого е подходящ курса?

За тийнейджъри от 12 до 18 години.

Максимален брой участници – 10 деца

Продължителност

Курса по ораторско майсторство за деца протича в две нива по 4 месеца.

Продължителността на всяко ниво е 4 месеца,  4 срещи месечно по 90 минути всяка.

Начало на курса 3 октомври 2020 г. от 11,30 часа

Цена

Пълната цена на курса е 400 лева за ниво.

Възможно е плащане на 4 вноски по 105 лева на месец.

Цената за второ и трето дете от семейство е 350 лева за целия курс или по 90 лева на месец.

Участието е само с предварително записване на номер 0889545775 или в платформата за записване в края на страничката!

Преподавател

Мартин Братанов – Съосновател на „Проект По-Знание“, Лектор, учител в „ЧСУ Рьорих“

ЕТО КАКВО КАЗВА МАРТИН ЗА СЕБЕ СИ: 

Курс по ораторско майсторство за деца

Преди 6 години започнах да ходя на ораторски курс и още в първите месеци разбрах, че това е моята страст. Обичам риториката. През 2016-та година с момчета от курса основахме „Проект По-Знание“, където правим автентични събития на различни теми („1000 таланта“, „Промяната – въпрос на гледна точка„С чувство за..“ ). Както ние, така и наши курсисти/гост лектори говорим на база нашият личен опит, уроци и по-знания, които имаме. Другите две много ценни звена от нашият проект са ораторските курсове и социалните събития. Тук можете да видите повече -> https://www.facebook.com/ProjectPoZnanie/

Друго важно осъзнаване, което имах през последните години е, че обичам да работя с деца и младежи. От една година съм учител по математика и риторика в „ЧСУ Рьорих“, а преди това 2 години водих и курсове по ментална аритметика.

Най-големият ми успех през миналата учебна година беше ораторския курс в училище. В края на учебната година организирахме събитие – „В мислите на един тийнеджър“, в което учениците представиха различни и интересни теми пред техни съученици, учители, приятели и роднини. След събитието имаше много позитивни отзиви, приятно изненадани родители и учители, много усмихната обстановка. Това е още една от многоброините стимулиращи причини, поради които искам да правя този курс на повече места и да обучавам младежите как да изрязяват себе си и да влияят позитивно с думите си.

Важно

Срещите се провеждат без присъствието на родителите. Спокойно може да оставите децата по време на репетицията и вие да се насладите на час и половина шопинг или на кафе в Парадайс мол, който се намира на 8 минути пеша от УЧЕБНИЦА „9 музи“!

Необходимо е в началото на курса родител да попълни декларация, че е съгласен детето му да бъде снимано, понеже в процеса на курса е необходимо заснемане на представянията на всеки участник, за да получи втора обратна връзка от ръководителя на курса.

Курса ще се провежда при много стриктни мерки за спазване на хигиена в учебните помещения, дезинфекция, безопасна дистанция и малки групи до 10 деца. Моля, носете си маски!

Запишете се