Курс по ораторско майсторство за деца и възрастни

КУРС ПО ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДЕЦА от 6 до 12 клас

Вярваме, че най-добрите комуникатори и лектори се нуждаят от увереност в своите думи, смелост, за да ги изкажат и желание да влияят позитивно с тях. За да подобрим и усъвършенстваме това умение ще го направим по много лек, приятен, забаван и на моменти предизвикателен начин.

Продължителността на курса е 4 месеца,  4 срещи месечно по 90 минути всяка.

Първите два часа от месеца ще бъдат теоретични, в които ще засегнем теми като: „Видове комуникация.“,“Как да структурираме темите си и да пишем запомнящи се теми? „Езикът на тялото.“, „Вътрешна увереност.“ и още много други важни за всеки теми. Тези часове ще са съчетани и с практически упражнения, които ще са забавни, увлекателни и ще предразполагат ученика да участва активно в тях.

Последните два часа от месеца ще ги посветим на практика. Тя е най-важната част от курса. В тези часове учениците ще говорят върху теми, които ги вълнуват и са важни за тях. Миналата година децата говориха по много интересни теми като „Помагат или вредят хората на животните?“, „Как телефоните ни влияят?“, „Какво ми дават книгите?“.  Учениците ще представят тема и след нея ще получат градивна обратна връзка. Ще правим видео запис на всяко представяне, което ще им го изпращам, за да видят върху какво да работят и да проследяват прогреса си. По този начин всеки един ученик ще изгради свой собствен и автентичен стил на говорене.

Ораторският курс ще е място, където ще се развиваме в 3 направления:

  1. Ще се научим, как да представяме информация, която ни вълнува по интересен, приятен и запомнящ се начин и в същото време да сме уверени в себе си. Ще могат да презентират себе си и своите идеи и ще правят позитивно впечатление в отсрещния човек.
  2. Ще създадем среда на учене, в която всеки ще се учи от другия. Всеки има различни интереси и е добър в различни сфери. Разкзвайки за тях, ще се учим взаимно и ще израстваме като група. Към това добавяме и уменията да изслушваме другия и да даваме градивна обратна връзка.
  3. Ще учат за себе си. Подготвил съм различни упражнения и предизвикателства, които ще им помогнат да разберат силните и слабите си страни. В своите дневници или тетрадки те ще проследяват това нагледно.

За да проверим прогреса им ще организираме 2 предизвикателства. След първите 4 месеца ще имат първото си предизвикателство да говорят пред хора, което ще бъде в тесен кръг, а в края на учебната година ще организираме събитие в школата,където те ще изнесат теми пред своите ученици, учители и родители . 

Свържете се с нас, за да проверите кога са откритите безплатни уроци!

  безплатни открити уроци

За кого е подходящ курса ?

  • За тинейджъри от 12 до 18 години.

Продължителност: 

  • Две нива по 4 месеца.

От началото на октомври до края на май.

Как става записването:

  • Записването за първо ниво на курса с начална дата 5.10.19 може да се направи  на номер 0886787899 или 0889545775 или от Формата за записване
  • Краен срок за записване – 4.10.2019(петък)
  • Максимален брой участници: 10 деца 

Цена:

Пълната цена на курса е 300 лв, като има възможност за заплащане на две вноски.

Преподавател:

Мартин Братанов – Съосновател на „Проект По-Знание“, Лектор, учител в „ЧСУ Рьорих“

Ето какво казва Мартин за себе си:

Преди 5 години започнах да ходя на ораторски курс и още в първите месеци разбрах, че това е моята страст. Обичам риториката. През 2016-та година с момчета от курса основахме „Проект По-Знание“, където правим автентични събития на различни теми („1000 таланта“, „Промяната – въпрос на гледна точка„С чувство за..“ ). Както ние, така и наши курсисти/гост лектори говорим на база нашият личен опит, уроци и по-знания, които имаме. Другите две много ценни звена от нашият проект са ораторските курсове и социалните събития. Тук можете да видите повече -> https://www.facebook.com/ProjectPoZnanie/

Друго важно осъзнаване, което имах през последните години е, че обичам да работя с деца и младежи. От една година съм учител по математика и риторика в „ЧСУ Рьорих“, а преди това 2 години водих и курсове по ментална аритметика. Най-големият ми успех през миналата учебна година беше ораторския курс в училище. В края на учебната година организирахме събитие – „В мислите на един тийнеджър“, в което учениците представиха различни и интересни теми пред техни съученици, учители, приятели и роднини. След събитието имаше много позитивни отзиви, приятно изненадани родители и учители, много усмихната обстановка. Това е още една от многоброините стимулиращи причини, поради които искам да правя този курс на повече места и да обучавам младежите как да изрязяват себе си и да влияят позитивно с думите си.

Запишете се

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest